søndag 16. januar 2011

Nettikette

Da internett og bruken av dette er en stor del av hverdagen til de fleste, syns jeg dette er et viktig tema som omhandler oss alle. Derfor bør alle som ferdes på nettet, bruke vettet, og følge nettiketten slik at ingen blir utsatt for mobbing og slikt.

Nettiketten handler vel enkelt om å respektere andre og oppføre oss ordentlig når vi ferdes på nettet. Dette gjelder oss alle, om vi oppdaterer statusen på facebook eller poster et blogginnlegg. Det er følgende regler som da kan tas i bruk, og selv om disse reglene er nokså konkrete, sier de vel alle litt av det samme. Du skal bruke vettet når du ferdes på nettet!

Ikke legg ut bilder av andre som du vet de ikke vil godta at du legger ut, ikke utgi deg selv for å være en annen en den du egentlig er, og avtal og møte noen du ikke vet hvem er.

Rett og slett er det å ferdes på nettet ganske enkelt, du gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg selv. Generelle regler om oppførsel slik som du oppfører deg i hverdagen er også viktig for at ferdsel på nettet skal funke. Slik unngår vi mobbing og trakassering og andre ulovlige tjenester. Hvis du ikke vil at noe skal legges ut av personlig informasjon om deg selv på nettet, enten det er et bilde eller tanker du har, gjør du ikke det, for når det først er ute på nettet, blir det der!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar