torsdag 20. januar 2011

Sangtekster- noe engasjerende

Gode sangtekster: Før la jeg ikke like godt merke til sangteksten. Da var det liksom sangen og melodien som i seg selv var bra, ikke teksten. Men i det siste har jeg lagt mer og mer merke til teksten i sanger, og begynt å tenke over at noen av tekstene faktisk er ganske bra. Jeg kan faktisk spille sanger om og om igjen bare for å få med meg hva som egentlig ble sagt. Mange legger sjela si i slike sangtekster, og ut i fra det får vi vite de innerste og dypeste tankene til personer. Jeg syns det er bra at folk viser følelser og får de ned i form av en sangtekst. Jeg liker sangtekster som får en til å tenke og fundere, for eksempel kjærlighetstekster, noe de fleste skriver om. De synger om sorgen og tapet av en person eller hvor glad og dypt de virkelig elsker en person. Sangtekster er ofte lette å kjenne seg igjen i, og det er enkelt å relatere til egne opplevelser . Det må være helt herlig å vite at en gutt for eksempel synger om sin kjærlighet til deg, ta for eksempel sangen grenade.

Sangtekster er faktisk en ganske bra måte å uttrykke følelser på, enten det er sorg, sinne, kjærlighet eller glede. Uten å tenke på oppsett kan du bare skrive ned akkurat det som faller deg inn. Det kan komme helt på dagsformen hva du er i stand til å få ned på papiret, men en god tekst trenger ikke være riktig oppsatt eller være så og så lang. En god tekst er en tekst hvor du kan forstå deg på personen som skriver den og få et innblikk i livet deres. Sangtekster kan også gi deg andre syn på ting og se ting fra et annet perspektiv. Men så finnes det jo også tekster som er helt absurde og som ikke gir spesielt mye mening. Kanskje det er fordi du ikke forstår de og ikke har opplevd det samme. Det er vel noe med det, vi kjenner oss lett igjen og kan godt like, de tekstene som omhandler noe av det vi selv har opplevd. Basert på egne erfaringer kjenner vi oss igjen i andres tekster.

En del brukt i sangtekster er disse uttrykkene som: You open the door, noe som garantert ikke alltid blir brukt ordrett, men mer metaforisk for å skildre hva man mener, og kanskje få lytterne til å undre litt. Noen av sangtekstene kan bruke lang tid før de kommer til poenget, og går mye rundt grøten, men hvis man hører nøye er det lett å få med seg hva de vil si.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Dette var en veldig bra tekst, Anna Karoline! Du får tydelig fram dine meninger rundt dette emnet, og man merker godt at sangtekster er noe som virkelig engasjerer deg. Jeg liker hvordan du nevner det med at man ofte selv kan relatere tekstene til hendelser i ditt eget liv.
    Alt i alt vil jeg si at dette var en utrolig bra skrevet tekst! Du gikk godt inn i emnet, og fikk frem budskapet ditt på en veldig bra måte! :)

    (haha, klarte slette den første kommentaren...)

    SvarSlett